Wielerronde Veenendaal-Veenendaal zet volgende stap

U bevindt zich nu op: Home » Wielerronde Veenendaal-Veenendaal zet volgende stap

30 januari 2024 | Nieuws

Internationale wielerronde Veenendaal-Veenendaal heeft besloten om een volgende stap te zetten in de wielerwereld. Na de Amstel Gold Race is Veenendaal-Veenendaal de grootste op de Nederlandse wielerkalender. De afgelopen twee jaar maakte de wielerronde deel uit van de Belgische Cycling Cup. De organisatie heeft in goed overleg besloten om uit de Cycling Cup te stappen en een volgende stap mogelijk te maken.

Voorzitter André Homma: ‘De afgelopen twee jaar hebben we in samenwerking met de Belgische Cycling Cup de koers naar een hoger niveau gebracht. Met live-uitzending op TV en uitzendingen in meer dan 10 landen werd de wielerronde internationaal goed bekeken. We kijken terug op een mooie samenwerking, maar zetten nu een volgende stap.” De koerswijziging biedt volop kansen: “Als organisatie hebben we nu weer de volledige regie en zijn daarmee commercieel gezien aantrekkelijker voor partners en sponsoren. Bovendien hebben we nu de kans om ook onze vrouwenkoers in beeld te brengen.’’

Meer dan een wedstrijd
Op vrijdag 17 mei starten de vrouwen en op zaterdag 18 mei is het de beurt aan de mannen. Maar de wielerronde is meer dan een wedstrijd. Veenendaal staat deze dagen in het teken van wielrennen met de profkoersen, Veense wielerfeesten, jeugdwedstrijden, dikke bandenraces, het NK Raadsleden en activiteiten in Winkelstad Veenendaal.