Logo Veenendaal Veenendaal wit

Wie zijn dit jaar de favorieten voor de winst?

U bevindt zich nu op: Home » Wie zijn dit jaar de favorieten voor de winst?

12 mei 2023 | Nieuws

MANNEN
Alpecin-Deceuninck
Alpecin-Deceuninck, een van de Belgische WorldTeams, stuurt een mix van ervaring en jong talent naar Veenendaal-Veenendaal. Naast de jonge sprinter Jensen Plowright als potentiële kopman heeft de ploeg ook een paar renners die overkomen van hun Development Team. 

Team Arkéa – Samsic
Het Franse WorldTeam Arkéa – Samsic brengt een evenwichtige ploeg met een goede mix van ervaring en jeugd aan de start van Veenendaal-Veenendaal. Met de ervaren sprinter Nacer Bouhani als potentiële kopman zal het team proberen zijn stempel te drukken op de wedstrijd. 

Team DSM
Het Nederlandse WorldTeam Team DSM verschijnt met een relatief jonge ploeg aan de start van Veenendaal-Veenendaal. Met de Australische sprinter Sam Welsford als potentiële kopman, dit seizoen al goed voor een aantal indrukwekkende zeges, zal het team proberen indruk te maken. 

Team Jayco AlUla
Team Jayco AlUla neemt deel aan de 36e editie van Veenendaal-Veenendaal, met sprinter Dylan Groenewegen als absolute kopman. De Amsterdammer, winnaar van vijf etappes in de Tour de France, mikt met behulp van een sterke sprinttrein op zijn vijfde zege in Veenendaal.   

Intermarché-Circus-Wanty
Intermarché-Circus-Wanty brengt een mix van ervaring en jong talent mee naar Veenendaal-Veenendaal. Na een 2e plaats vorig seizoen willen ze opnieuw sterk eindigen met potentiële kopmannen Niccolò Bonifazio en Mike Teunissen. 

VROUWEN
Fenix-Deceuninck
De line-up van Fenix-Deceuninck voor Veenendaal-Veenendaal is sterk en divers, met getalenteerde rensters zoals Julie De Wilde en Marthe Truyen, die de ploeg aan een derde plaats hielp in Parijs-Roubaix.  

Human Powered Health
De ervaren line-up van Human Powered Health voor Veenendaal-Veenendaal omvat voormalige wereld- en olympische kampioenen en specialisten in het baanwielrennen. Houd Daria Pikulik in het oog, ritwinnares in de Santos Tour Down Under. 

Israel Premier Tech Roland
Israel Premier Tech Roland brengt een veelzijdige line-up aan de start van de 36e editie van Veenendaal-Veenendaal. Met een mix van ervaren rijders en rijzende sterren heeft dit team een mooie balans om zich te laten zien in de koers

Liv Racing TeqFind
Liv Racing TeqFind brengt een getalenteerde en diverse ploeg naar Veenendaal-Veenendaal. Met voormalig wereldkampioene op de baan Rachele Barberi en Katia Ragusa, runner-up in Parijs-Roubaix, kan dit team zeker indruk maken.  

Team DSM
Team DSM voor Veenendaal-Veenendaal: getalenteerde en diverse line-up met voormalige kampioenen, jonge talenten en baanwielerspecialisten, met Pfeiffer Georgi, winnares van Brugge-De Panne, en voormalig juniorenwereldkampioene Megan Jastrab als potentiële kopvrouwen. 

Team Jumbo-Visma
Team Jumbo-Visma zal Veenendaal-Veenendaal aanvatten met een sterke en diverse line-up. Het team bestaat uit onder anderen ex-topschaatsster Carlijn Achtereekte, de getalenteerde wereldkampioene veldrijden Fem van Empel en eendagsspecialist Anna Henderson.  

Team SD Worx
Team SD Worx brengt een sterke line-up naar Veenendaal-Veenendaal. Met wielrensters als Marlen Reusser, winnares van Gent-Wevelgem, en sprintkopvrouw Lorena Wiebes, is dit een team om veel rekening mee te houden.  

Uno-X Pro Cycling Team
Uno-X Pro Cycling Team komt naar Veenendaal-Veenendaal met een ervaren en talentvolle line-up. Het team bestaat onder andere uit Elinor Barker, olympisch kampioene op de baan en meervoudig wereldkampioene, en Amalie Dideriksen, wereldkampioene op de weg in 2016.