Welke ploegen staan er 20 mei aan de start bij de heren?

U bevindt zich nu op: Home » Welke ploegen staan er 20 mei aan de start bij de heren?

21 april 2023 | In de media, Nieuws

We zijn als organisatie verheugd de deelnemende ploegen voor de 36e editie van de mannenkoers (zaterdag 20 mei 2023) aan te kondigen. De twintig teams, waaronder vijf World Teams, komen uit de hele wereld en vertegenwoordigen een aantal van de meest getalenteerde en toegewijde wielrenners in de sport. De koers door en rond Veenendaal is de vierde manche van de Lotto Cycling Cup. 

Vijf World Teams doen mee aan Veenendaal-Veenendaal, inclusief het Australische Team Jayco AlUla dat vorig jaar met Dylan Groenewegen won. De sneller Amsterdammer kan de wedstrijd voor de vijfde keer op zijn naam schrijven, nadat hij ook in 2015, 2016 en 2018 de winnaar was. Het Nederlandse Team DSM, het Belgische Alpecin-Deceuninck, Intermarche Circus Wanty en het Franse Team Arkéa – Samsic staan eveneens weer aan de start van de Nederlandse klassieker. Zij beschikken net als Team Jayco AlUla over rappe mannen in de selectie.

Zeven Pro Teams verschijnen aan het vertrek, waaronder Lotto Dstny en Israel – Premier Tech die een jaar geleden nog tot het keurkorps hoorden. Lotto Dstny was in februari al succesvol in de Lotto Cycling Cup toen Milan Menten de GP Le Samyn won. Israel – Premier Tech won Veenendaal-Veenendaal al een keer met Zak Dempster. De vriendelijke Australiër is intussen gestopt, dus is het aan de andere mannen van de ploeg om zich te mengen in de strijd om de overwinning en in zijn voetsporen te kunnen treden.

Lotto Dstny is niet het enige Belgische Pro team aan de start, want ook Bingoal WB en Team Flanders – Baloise reizen af naar Veenendaal. Het Nieuw-Zeelandse Bolton Equities Black Spoke is voor het tweede jaar achter elkaar van de partij. Het zesde en zevende Pro Team zijn Q36.5 Pro Cycling Team en Tudor Pro Cycling Team. Het Tudor Pro Cycling Team is het geesteskind van wielerlegende Fabian Cancellara; onder anderen de Nederlanders Maikel Zijlaard, Rick Pluimers en sprinter Arvid de Kleijn staan er onder contract.

De laatste categorie van ploegen die deelnemen zijn de continentale teams. Deze teams bestaan meestal uit renners uit een specifieke regio of land en concurreren op een iets lager niveau dan de World Teams en Pro Teams. Veel van deze teams hebben echter bewezen competitief te zijn in wedstrijden op hoog niveau en zullen een geduchte uitdaging vormen voor hun meer gevestigde tegenhangers. Negen continentale teams nemen deel, waaronder acht uit Nederland.

Deelnemende teams op een rij

World Teams
Alpecin-Deceuninck (België)
Team Arkéa – Samsic (Frankrijk)
Team DSM (Nederland)
Team Jayco AlUla (Austalië)

Pro Teams
Bingoal WB (België)
Bolton Equities Black Spoke (Nieuw-Zeeland)
Israel – Premier Tech (Israël)
Lotto Dstny (België)
Q36.5 Pro Cycling Team (Zwitserland)
Team Flanders – Baloise (België)
Tudor Pro Cycling Team (Zwitserland)

Continental Teams
ABLOC CT (Nederland)
Alling Continental Team (Nederland)
BEAT Cycling Club (Nederland)
Metec – SOLARWATT p/b Mantel (Nederland)
Restaurant Suri – Carl Ras (Denemarken)
Scorpions Racing Team (Nederland)
TDT-Unibet (Nederland)
Universe Cycling Team (Nederland)
VolkerWessels Cycling Team (Nederland)

Bekijk hier alle deelnemende teams.