Veiligheid voorop bij parcours 2023

U bevindt zich nu op: Home » Veiligheid voorop bij parcours 2023

16 maart 2023 | In de media, Nieuws

“De 36e editie van de Veenendaal-Veenendaal Classic wordt een compacte koers waar veiligheid voorop staat,” aldus koersdirecteur Bart Voskamp. “Het parcours bestaat uit vijf rondes die volledig wordt uitgezet tussen Veenendaal, Wageningen en Rhenen met zo min mogelijk moeilijke verkeerssituaties en bochten. Op die manier is het beter te beveiligen voor de politie en motorbegeleiders. Daarnaast hebben we de feedback van omwonenden zo goed mogelijk meegenomen bij de totstandkoming van het parcours en proberen we wegen zo weinig mogelijk volledig af te sluiten. Tegelijkertijd vind het publiek het leuk om het peleton meerdere keren voorbij te zien komen. Kenmerkende punten op het parcours zijn de Grebbeberg, het Paardeveld en de Rijndijk die allemaal vijf keer aan bod komen.”

Vijf rondes vol uitdagingen
Veenendaal-Veenendaal wordt op vrijdag 19 (vrouwen) en zaterdag 20 mei 2023 (mannen) verreden. De start is traditiegetrouw in centrum van Veenendaal. Dan zetten de renners koers door het zogenoemde Binnenveld, een gebied met weilanden, naar Wageningen. Via de meestal winderige Rijndijk komt het peloton bij de beklimming van de steile Grebbeberg en in de stad Rhenen bij de beruchte helling Paardenveld. Via het dorp Achterberg rijden de renners weer terug naar de bebouwde kom van Veenendaal. “Een ronde is ruim 35 km lang, we rijden vijf ronden, dus onze koers is dit jaar ruim 175 km,” aldus Safety Manager, Sjoerd van Stokkum.

Lotto Cycling Cup
“We presenteren met dit compacte parcours een overzichtelijke wedstrijd, die ook dit jaar weer deel uitmaakt van het Belgische regelmatigheidsklassement, de Lotto Cycling Cup. Veenendaal-Veenendaal is in dat klassement de enige wedstrijd op Nederlandse bodem en daar zijn we trots op,” aldus Voskamp. Het klassement werd in 2022 gewonnen door de Belg Arnaud De Lie, die in Veenendaal-Veenendaal de derde plaats opeiste.

Wil je de exacte doorkomsttijden en locaties weten? Klik hier voor de details van het parcours van de vrouwen en hier voor de heren.