19/03/21

09:30

Veenendaal-Veenendaal uitgesteld

VEENENDAAL, 19 maart 2021 –  De wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal wordt uitgesteld. De wedstrijd stond gepland voor 21 en 22 mei 2021, maar dat blijkt na goed overleg met de Gemeente Veenendaal niet haalbaar te zijn. Bestuursvoorzitter André Homma: “Veenendaal-Veenendaal is een publieksevenement. Naast een wielerronde willen we een feestje organiseren en dit gaat niet zonder publiek. Het is de verwachting dat de  coronamaatregelen voorlopig nog van kracht blijven en daarom is het helaas niet mogelijk om zo’n publieksevenement in mei te organiseren. En niemand is er bij gebaat om zonder publiek rondjes door, bijvoorbeeld, het Binnenveld te rijden.”

De organisatie zoekt nu naar mogelijkheden om in september alsnog de 35e editie te kunnen laten rijden. “We hopen dat we dit jaar alsnog een Veenendaal-Veenendaal kunnen rijden. We zullen er alles aan doen om dat te kunnen organiseren,” aldus Homma. “We weten ons gesteund door onze partners, zoals Gemeente Veenendaal, sponsor Simac, Sportservice Veenendaal en vele lokale en regionale partners. Samen met hen doen we ons uiterste best om dit jaar toch een mooi wielerfeest te organiseren.”

Sponsoren

Comité van aanbeveling

Jeroen Wielaert

Het is de erelijst van een ware klassieker, om te beginnen met Joop Zoetemelk in 1985. Op de finish op de Veenendaalse Kerkewijk zijn vele groten hem gevolgd.

Lees meer

Joop Zoetemelk

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is voor mij een herinnering die mij dierbaar is omdat ik vier dagen later in Italië Wereldkampioen werd.

Lees meer

Hennie Kuiper

Veenendaal » Veenendaal had zich gelijk geprofileerd als een wedstrijd waar alle kampioenen graag kwamen rijden.

Lees meer