Veenendaal-Veenendaal onderdeel van de Lotto Cycling Cup

U bevindt zich nu op: Home » Veenendaal-Veenendaal onderdeel van de Lotto Cycling Cup

10 februari 2023 | Nieuws

Naast negen andere wielerkoersen die onderdeel zijn van de UCI Europe Tour, maakt ook Veenendaal-Veenendaal deel uit van de Lotto Cycling Cup. Na een jaar als Exterioo Cycling Cup door het leven te zijn gegaan, heeft de Belgische nationale loterijspeler Lotto zich drie jaar verbonden aan de cup.

De Lotto Cycling Cup gaat van start op 28 februari met de GP Le Samyn en zal op zaterdag 20 mei Veenendaal aandoen, als enige koers buiten Belgie. Op 15 september sluit het Kampioenschap van Vlaanderen de reeks van tien wedstrijden af en zal de eindwinnaar van de Lotto Cycling Cup 2023 bekend zijn. Vorig jaar sleepte sprinter Arnaud De Lie de winst van het algemeen klassement in de wacht, het jonge talent van Lotto-Dstny.

Alle wedstrijden van de Lotto Cycling Cup worden live uitgezonden op Sporza en Eurosport. Veenendaal-Veenendaal is gedurende de dag tevens live te volgen op grote schermen in de binnenstad van Veenendaal. Daarnaast zijn er diverse (sport)activiteiten voor jong en oud, waaronder jeugdwedstrijden, dikke bandenraces, luchtkussens voor de kids in de winkelstad etc.