Iedereen kan meedoen

Klik hier om je in te schrijven voor de Veenendaal Tour Classic.
Tevens vind je hieronder meer informatie over de Veenendaal Veenendaal Tour Classic:

Algemeen

Tijdens de Veenendaal » Veenendaal Tourclassic heb jij de kans om de route van de profs, zelf een keer te rijden. Door de verschillende afstanden, 30, 100 en 150 km heeft iedereen de kans om een mooie route te fietsen.

De Veenendaal » Veenendaal Tour Classic is tot stand gekomen vanuit de wedstrijd Veenendaal » Veenendaal Classic.  Veenendaal » Veenendaal  Classic is een van de grootste Nederlandse wielerklassiekers en zal dit jaar voor de 33e keer verreden worden op woensdag 22 augustus 2018.

 

Iedereen kan meedoen!

Nadat de profs hebben voorgedaan hoe het moet, mag je bij de ‘Tour Classic’ op 25 augustus zelf gaan kijken hoe je presteert op het parcours waar o.a. Tom Boonen, Ekimov, Theo Bos, Joop Zoetemelk en vele andere grootheden wonnen. Met een familietocht van 30 kilometer en toertochten van 100 en 150 kilometer is er tijdens de Veenendaal » Veenendaal Tour Classic voor iedereen een gepaste afstand.

 

RTV Utrecht Familietocht 30 km

De RTV Utrecht familietocht heeft een iets andere opzet dan de andere twee toertochten. De familietocht gaat vooral om gezellig samen fietsen. De tocht is ca. 30 kilometer en loopt geheel door de provincie Utrecht. Doormiddel van een routekaart kunnen jullie samen de route bepalen en pauze houden wanneer je wilt. Leuk om het hele gezin te fietsen!

Kosten & Voordeel bij voorinschrijving

Prijzen per persoon 
100 & 150 km NTFU lid Geen NTFU lid
 Voorinschrijving € 14,00 €  17,00
 Dag inschrijving €  20,00 €  25,00
30 km NTFU lid Geen NTFU lid
 Voorinschrijving € 8,00 €  10,00
 Dag inschrijving €  10,00 € 12,00

Voorinschrijven kan tot en met 22-08-2017.

Daginschrijving

Na 22-08-2017 is het niet meer mogelijk om via onze website in te schrijven. Je kunt dan alleen nog maar een daginschrijving doen en dit kan uitsluitend contant worden betaald. We willen je vragen met onderstaande tijden rekening te houden.

Tijden Van Tot
Daginschrijving 08:30 10:00
Start 09:00 10:30

Afhalen startbewijs

Je kunt je startbescheiden ’s morgens voor de start op zaterdag 25 augustus ophalen bij start/finish locatie op de Markt in Veenendaal. De startbescheiden kunnen worden afgehaald tussen 08:30 uur en 10:15 uur.

Start / Finish

De start en finish van de Veenendaal » Veenendaal Tour Classic zijn op De Markt in Veenendaal

Starten kan tussen 09:00 uur en 10:30 uur.
De finish blijft open tot 17:00 uur.

Bij de start is er bevoorrading zodat je goed voorbereid op weg kunt. Bij de finish kun je onder het genot van een drankje napraten over de geleverde prestaties. Tevens is het natuurlijk ontzettend leuk om al je collega fietsers aan te moedigen aan de finish.

Omkleden / Douchen/ Parkeren

Op zaterdag 25 augustus kunnen alle deelnemers zich omkleden en douchen bij zwembad De Vallei in Veenendaal. Ook is hier gratis parkeergelegenheid.

Verkeersregels & weggedrag

Aangezien we gewoon over de openbare weg fietsen dient iedereen zich aan de verkeersregels te houden. Je bent te allen tijden een normale weggebruiker zonder enige vorm van privilege. Gedraag je als zodanig. We zouden het zonde vinden wanneer we met ons evenement afbreuk doen aan het imago van de wielrenner. Tegen overtredingen zullen we streng optreden.

Ongevallen

Mocht je betrokken raken bij een ongeval tijdens de Veenendaal » Veenendaal Tour Classic en medische, technische of andere ondersteuning nodig hebben, dan kun je contact opnemen met het alarmnummer. Het alarmnummer is 06-20969691.

Bevoorradingsposten

Op de bevoorradingsposten zullen o.a. water, sportdrank, sportrepen, fruit en koeken worden uitgedeeld. Uiteraard is er bij de start direct een bevoorradingspost voor alle routes. Hierna zijn er afhankelijk van de afstand één of twee andere bevoorradingsposten. Hieronder staan ze per afstand beschreven.

100 kilometer

De 100 km route heeft 1 bevoorradingspost, deze zal boven op de Posbank zijn na 55 kilometer fietsen.

150 kilometer

De 150 km route heeft 2 bevoorradingsposten. De eerste post zal boven op de Posbank zijn na 55 kilometer fietsen. Het tweede en laatste pauzepunt vind je na 100 kilometer fietsen.

RTV Utrecht Familietocht

De familietocht kent geen bevoorradingsposten, maar iedere familie krijgt wat lekkere snacks mee voor onderweg.

Reglement

Bij inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met het hieronder staande reglement:

 • Deelname is geheel op eigen risico
 • Een deelnamebewijs is pas definitief geldig indien het (volledig) verschuldigde bedrag aan inschrijfgeld is voldaan.
 • Na het betalen van het inschrijfgeld is er geen mogelijkheid meer tot restitutie van het inschrijfgeld.
 • Deelname aan de tocht en toegang tot de verzorgingsposten op de route is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers.
 • Deelnamebewijzen zijn strikt persoonlijk en mogen niet overgedragen worden aan derden. De persoonlijke gegevens op het deelnamebewijs worden onder geen enkel beding gewijzigd door de organisatie.
 • Met het accepteren van het rugnummer verklaren deelnemers dat zij voor het volbrengen van de tocht voldoende gezond zijn en dat zij beschikken over een deugdelijke fiets.
 • Het dragen van een valhelm is gedurende de gehele toertocht verplicht.
 • Het karakter van het evenement is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht.
 • De deelnemers dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie in. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren. De organisatie zal bij vraag van de politie gegevens verstrekken m.b.t. deelnemers.
 • Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking.
 • Deelnemers respecteren overige weggebruikers, natuur en milieu. De organisatie zal zorgen voor voldoende afvalbakken bij start/finish en verzorgingsposten, deponeer hierin uw afval, niet in de natuur.
 • Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 • Het gebruik van volgauto’s is verboden.
 • De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.
 • Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de politie, verkeersregelaars en/of de organisatie opvolgen.
 • Deelnemers kunnen bij ongeoorloofd gedrag, het zich niet houden aan de verkeersregels en bij het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie, verkeersregelaars en/of organisatie van verdere deelname worden uitgesloten. Ter plekke zal het stuurbordje en het rugnummer worden ingenomen. Deze deelnemers zijn tevens uitgesloten van deelname aan de volgende editie(s) van de Veenendaal Veenendaal Tour Classic.

Bereikbaarheid

De Veenendaal » Veenendaal Tour Classic is met fiets, trein (station Veenendaal Centrum) en auto goed te bereiken. Gebruik bijvoorbeeld de routeplanner van Google Maps om jou route te bepalen naar start/finish locatie op de Markt in Veenendaal.

OV / Fiets

Indien je met het openbaar vervoer en de fiets wilt komen, raden wij je aan om www.9292.nl te gebruiken en in te stellen op station Veenendaal Centrum of Veenendaal De Klomp. Vervolgens kun je met Google Maps vanuit een van deze punten je fietsroute bepalen naar de start.

Sponsoren

Comité van aanbeveling

Jeroen Wielaert

Het is de erelijst van een ware klassieker, om te beginnen met Joop Zoetemelk in 1985. Op de finish op de Veenendaalse Kerkewijk zijn vele groten hem gevolgd.

Lees meer

Joop Zoetemelk

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is voor mij een herinnering die mij dierbaar is omdat ik vier dagen later in Italië Wereldkampioen werd.

Lees meer

Hennie Kuiper

Veenendaal » Veenendaal had zich gelijk geprofileerd als een wedstrijd waar alle kampioenen graag kwamen rijden.

Lees meer