09/03/20

08:54

Simac nieuwe partner Veenendaal-Veenendaal

Technologiebedrijf Simac is de nieuwste partner van de organisatie van de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Op de slotdag van de Bike Motion Beurs werden de afspraken bekrachtigd. Daarmee kreeg de gebruikte Veenendaal-Veenendaalslogan “Meer dan een wedstrijd” nog meer betekenis. Onder toeziend oog van Joop Zoetemelk, de laatste Nederlandse winnaar van de Tour de France, tekenden Veenendaal-Veenendaal-voorzitter André Homma en Salesmanager Dico Harteman van Simac het contract, dat Simac voor een jaar bindt aan de Veenendaalse wielerklassieker. Harteman: “Voorlopig voor een jaar, we kijken hoe dit uitpakt en we hebben de intentie om ook de komende jaren bij deze wedstrijd betrokken te blijven.”

 

Samenwerking Simac

Simac is een technologiebedrijf dat bijna 50 jaar bestaat. De organisatie is uitgegroeid tot een onderneming met veertien bedrijven,  verspreid over zeven landen met onder andere een vestiging in Ede. Er werken ongeveer 1.400 medewerkers. Marketingmanager Erwin van de Schoot: “Simac is een grote organisatie, met verschillende werkmaatschappijen. Maar we zijn veel meer dan de som van deze bedrijven. Samenwerken zit in ons DNA en onze focus ligt altijd op de lange termijn, oftewel we zijn een echt familiebedrijf met roots in Veldhoven.”

 

Uitdagingen

Simac kenmerkt zich door twee aspecten. Aan de ene kant de passie voor techniek. Aan de andere kant de familiecultuur waarin ontwikkeling en eigenaarschap bij medewerkers gestimuleerd wordt. Van de Schoot: “Simac kijkt over eigen specialismes en disciplines heen. We bundelen onze krachten en kennis met die van onze klanten en partners. We doen dit omdat we geloven dat het in teamverband aangaan van technologische uitdagingen zorgt voor betere én duurzame oplossingen. Zo kijken we ook uit naar een succesvolle samenwerking met Veenendaal-Veenendaal. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan een mooi evenement als dit, in Veenendaal en omgeving.”
Salesmanager Dico Harteman: “Namens Simac Techniek NV heb ik samen met André Homma en onder het toeziend oog van Joop Zoetemelk het sponsorcontract voor de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal getekend. Ik ben een echte Veenendaler en ik ben trots op deze mooie samenwerking. Ik kijk nu al uit naar het evenement op 8 en 9 mei.”

 

De combinatie van Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience trok in het afgelopen weekend ruim 43.000 bezoekers. Die konden kennismaken met het nieuwe concept van Veenendaal-Veenendaal. Voorzitter André Homma: “We hebben dit jaar op vrijdag 8 mei de vrouwenkoers en op zaterdag 9 mei de mannenwedstrijd. De wedstrijden worden omlijst met een mooi randprogramma, zoals een BMX-wedstrijd en een elektrische toertocht.”

AUS
Zakaria Dempster
2019
Israel Cycling Academy
NED
Dylan Groenewegen
2018
Team Lotto NL Jumbo
NED
Annemiek van Vleuten
2018
RUS
Luka Mezgec
2017
Orica Scott
NED
Dylan Groenewegen
2016
Team Lotto NL Jumbo
NED
Dylan Groenewegen
2015
Roompot Oranjepeloton
BEL
Yves Lampaert
2014
Topsport Vlaanderen
ITA
Elia Viviani
2013
Cannondale
NED
Theo Bos
2012
Rabobank
NED
Theo Bos
2011
Rabobank
NOR
Edvald Boasson Hagen
2010
SKY
NED
Kenny van Hummel
2009
Skil-Shimano
GER
Robert Förster
2008
Gerolsteiner
GER
Steffen Radochla
2007
Team Wiesenhof
BEL
Tom Boonen
2006
Quick-Step–Innergetic
NED
Paul van Schalen
2005
AXA Cycling Team
ITA
Simone Cadamuro
2004
De Nardi-Pasta Montegrappa
NED
Leon van Bon
2003
Lotto - Domo
NED
Bobbie Traksel
2002
Rabobank
NED
Steven de Jongh
2001
Rabobank
NED
Steven de Jongh
2000
Rabobank
NED
Tristan Hoffman
1999
TVM
DEN
Frank Hoj
1998
Palmans-Ideal
NED
Jeroen Blijlevens
1997
TVM
UKR
Andrei Tchmile
1996
Lotto
GER
Olaf Ludwig
1995
Team Deutsche Telekom
RUS
Viatcheslav Ekimov
1994
WordPerfect
NED
Rob Mulders †
1993
WordPerfect
NED
Jacques Hanegraaf
1992
Panasonic
NED
Wiebren Veenstra
1991
Buckler
NED
Wiebren Veenstra
1990
Buckler
NED
Jean-Paul van Poppel
1989
Panasonic-Isostar
BEL
Ronny Vlassaks
1988
Superconfex-Yoko
BEL
Johan Capiot
1987
Roland-Van de Ven
NED
Joop Zoetemelk
1985
Kwantum-decosol

Sponsoren

Comité van aanbeveling

Jeroen Wielaert

Het is de erelijst van een ware klassieker, om te beginnen met Joop Zoetemelk in 1985. Op de finish op de Veenendaalse Kerkewijk zijn vele groten hem gevolgd.

Lees meer

Joop Zoetemelk

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is voor mij een herinnering die mij dierbaar is omdat ik vier dagen later in Italië Wereldkampioen werd.

Lees meer

Hennie Kuiper

Veenendaal » Veenendaal had zich gelijk geprofileerd als een wedstrijd waar alle kampioenen graag kwamen rijden.

Lees meer