25/07/17

20:25

Reclamekaravaan bij Veenendaal-Veenendaal

De profwedstrijd van Veenendaal-Veenendaal wordt vrijdag 18 augustus voorafgegaan door een heuse reclamekaravaan. Dat laat de organisatie van de wielerklassieker weten.

,,De Tour de France is voorbij en de Nederlanders deden het goed. Afgelopen zondag wist Dylan Groenewegen de slotrit op de Champs-Élysées in Parijs te winnen. De tweevoudig winnaar van Veenendaal-Veenendaal was de allersnelste n de laatste rit van de Tour. Het gaat goed met het Nederlandse wielrennen”, aldus de organisatie van Veenendaal-Veenendaal.

De Nederlandse top van het wielrennen staat 18 augustus aan de start van Veenendaal-Veenendaal, zo belooft de koersorganisatie. ,,Met een groot aantal ploegen uit de Tour de France wordt het dit jaar een speciale editie. Om deze editie nog mooier te maken heeft de organisatie een heuse reclamekaravaan in het leven geroepen. Net als Frankrijk rijden tal van wagen voor de wedstrijd uit om het publiek te trakteren op een mooie show.”

Daarmee wil de organisatie van Veenendaal-Veenendaal iets doen voor de regionale ondernemers. ,,Zij moeten de kans krijgen om zichzelf te tonen aan het publiek. Daarom roepen we ook op om je als bedrijf aan te melden voor deze reclamekaravaan. Meer info is te vinden bij de sponsorzaken op de website van de organisatie.”

Naast de karavaan is er dit jaar ook een mogelijkheid om zelf de route te rijden. Een dag nadat de profs hun strijd hebben gestreden worden het parcours nog een keer bepijld om zelf de koers te kunnen rijden. Door de verschillende afstanden, 30, 100 en 150 km heeft iedereen de kans om een mooie route te fietsen. Oud wielertoppers Joop Zoetemelk en Hennie Kuipers zijn al jaren trouwe gast van Veenendaal-Veenendaal, speciaal voor alle deelnemers van de toertocht zullen ze ook op 19 augustus aanwezig zijn bij de start van de toertocht. ,,De gelegenheid om deze ware wielerhelden te ontmoeten, op de foto te gaan en wat laatste tips te krijgen voordat je zelf de Veenendaal-Veenendaal Tourclassic gaat rijden.”

Naast de twee lange afstanden is er ook een RTV Utrecht Familietocht. De familietocht heeft een iets andere opzet dan de andere twee toertochten. De familietocht gaat vooral om gezellig samen fietsen. De tocht is ongeveer 30 kilometer en loopt geheel door de provincie Utrecht.

CRO
Luka Mezgec
2017
Orica Scott
NED
Dylan Groenewegen
2016
Team Lotto NL Jumbo
NED
Dylan Groenewegen
2015
Roompot Oranjepeloton
BEL
Yves Lampaert
2014
Topsport Vlaanderen
ITA
Elia Viviani
2013
Cannondale
NED
Theo Bos
2012
Rabobank
NED
Theo Bos
2011
Rabobank
NOR
Edvald Boasson Hagen
2010
SKY
NED
Kenny van Hummel
2009
Skil-Shimano
GER
Robert Förster
2008
Gerolsteiner
GER
Steffen Radochla
2007
Team Wiesenhof
BEL
Tom Boonen
2006
Quick-Step–Innergetic
NED
Paul van Schalen
2005
AXA Cycling Team
ITA
Simone Cadamuro
2004
De Nardi-Pasta Montegrappa
NED
Leon van Bon
2003
Lotto - Domo
NED
Bobbie Traksel
2002
Rabobank
NED
Steven de Jongh
2001
Rabobank
NED
Steven de Jongh
2000
Rabobank
NED
Tristan Hoffman
1999
TVM
DEN
Frank Hoj
1998
Palmans-Ideal
NED
Jeroen Blijlevens
1997
TVM
UKR
Andrei Tchmile
1996
Lotto
GER
Olaf Ludwig
1995
Team Deutsche Telekom
RUS
Viatcheslav Ekimov
1994
WordPerfect
NED
Rob Mulders †
1993
WordPerfect
NED
Jacques Hanegraaf
1992
Panasonic
NED
Wiebren Veenstra
1991
Buckler
NED
Wiebren Veenstra
1990
Buckler
NED
Jean-Paul van Poppel
1989
Panasonic-Isostar
BEL
Ronny Vlassaks
1988
Superconfex-Yoko
BEL
Johan Capiot
1987
Roland-Van de Ven
NED
Joop Zoetemelk
1985
Kwantum-decosol

Sponsoren

Comité van aanbeveling

Jeroen Wielaert

Het is de erelijst van een ware klassieker, om te beginnen met Joop Zoetemelk in 1985. Op de finish op de Veenendaalse Kerkewijk zijn vele groten hem gevolgd.

Lees meer

Joop Zoetemelk

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is voor mij een herinnering die mij dierbaar is omdat ik vier dagen later in Italië Wereldkampioen werd.

Lees meer

Hennie Kuiper

Veenendaal » Veenendaal had zich gelijk geprofileerd als een wedstrijd waar alle kampioenen graag kwamen rijden.

Lees meer