Logo Veenendaal Veenendaal wit

Politie zegt medewerking toe aan Veenendaal-Veenendaal 2024

U bevindt zich nu op: Home » Politie zegt medewerking toe aan Veenendaal-Veenendaal 2024

29 februari 2024 | In de media, Nieuws

“De politie heeft laten weten dat zij ook dit jaar de 37e editie Veenendaal-Veenendaal zullen faciliteren,” zegt safety manager Sjoerd van Stokkum. “Het wordt voor het politiecorps steeds lastiger om grote evenementen goed te begeleiden, maar we zijn blij dat de toezegging er voor vrijdag 17 en zaterdag 18 mei is.”

Vanzelfsprekend is de toezegging niet. In 2023 moest de politie alle zeilen bijzetten om de wielerkoers te kunnen begeleiden. Dat lukte, mede omdat de organisatie het parcours in 2023 stevig op de schop had genomen. “Veenendaal-Veenendaal is nu een compacte koers, waar veiligheid en overzichtelijkheid voorop staan,” aldus koersdirecteur Bart Voskamp. Van Stokkum vult aan: “Het parcours bestaat bij de mannen uit vijf rondes, die volledig zijn uitgezet tussen Veenendaal, Wageningen en Rhenen, met zo min mogelijk moeilijke verkeerssituaties en bochten. Daardoor is het parcours goed te beveiligen door politie en motorbegeleiders.” Door deze opzet van het parcours is het nauwelijks nodig om wegen volledig af te sluiten. Van Stokkum: “Het publiek vindt het leuk om het peloton meerdere keren voorbij te zien komen, zowel bij start/finish als onderweg. Zo is de koers ook beter te volgen.” Aansprekende onderdelen van het parcours zijn de beklimmingen van de Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen en de vaak winderige Rijndijk bij Wageningen.”

Vijf uitdagende rondes
Veenendaal-Veenendaal wordt op vrijdag 17 (vrouwen) en zaterdag 18 mei 2024 (mannen) verreden. De start is in het centrum van Veenendaal. Dan rijden de renners door het zogenoemde Binnenveld, een gebied met weilanden en vaak ook wind, naar Wageningen. Via de Rijndijk komt het peloton bij de beklimming van de steile Grebbeberg en in de stad Rhenen bij de beruchte helling Paardenveld. Via het dorp Achterberg rijden de renners weer terug naar de bebouwde kom van Veenendaal. “We presenteren een compact parcours met een overzichtelijke en veilige wedstrijd. Elke ronde is ruim 35 km lang, de mannen rijden een afstand van 175 km. De vrouwen rijden 130 km, verdeeld over vier ronden,” aldus Sjoerd van Stokkum.