Organisatie

De Stichting Veenendaal-Veenendaal is opgericht op 18 april 1988. Naast het bestuur, heeft de stichting een aparte sponsorcommissie. Op de wedstrijddag zelf zijn circa tweehonderdenvijftig vrijwilligers actief.

Sporttechnisch verantwoord

De wielerronde Veenendaal-Veenendaal vond voor het eerst plaats in 1985. De start en finish vonden plaats in Veenendaal. Daartussen lagen 200 kilometer wedstrijd met doorkomsten in enkele grote steden met bij elkaar ruim 500.000 inwoners, zoals Arnhem, Ede en de universiteitsstad Wageningen. Het parcours biedt aantrekkelijke hoogteverschillen op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom. Als regelmatig terugkerende beklimmingen zijn ondermeer opgenomen de Amerongse Berg, Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen en de Posbank bij Arnhem.

Dat de koers internationale uitstraling geniet blijkt wel uit de respectabele erelijst met winnaars, zoals Joop Zoetemelk, Jacques Hanegraaf, Jean-Paul van Poppel, Viatcheslav Ekimov, Olaf Ludwig, Andrei Tchmille, Jeroen Blijlevens en Tom Boonen.

Maatschappelijk verantwoord

Activiteiten die niet of in mindere mate maatschappelijk verantwoord zijn, zullen naar onze mening op lange termijn geen bestaansrecht hebben. Daarom streven wij als organisatie naar een grote betrokkenheid tussen topsport sponsors, en supporter. Speciaal daartoe hanteren wij een professioneel mediabeleid dat als ruggesteun van de organisatie fungeert. Communicatie wordt krachtig en eenduidig ingezet. Voor, tijdens en na het evenement. Ook het bezit van een eigen website is in dit kader een uitstekend communicatiemiddel.

Naast hulp van professionals ( begeleiding wielerkaravaan door jury, politie, gemeente- en gemeentelijke diensten) is de hulp van gekwalificeerde vrijwilligers onontbeerlijk. De organisatie werkt al vanaf het begin samen met de motortoerclub MAC (begeleiding wielerkaravaan en afzetting wegen).

Naast de vanzelfsprekende contacten met overkoepelende organisaties zoals NOC*NSF, KNWU, AIOCC, houdt het bestuur jaarlijkse evaluatiegesprekken met de Nederlandse ploegleiders om de organisatiegraad en uitstraling van het evenement nog verder te verbeteren.

Contacten met de nationale en internationale pers vinden periodiek plaats door middel van persberichten. Tijdens de wedstrijd bevindt zich in de permanence een aparte persruimte met internetvoorzieningen.

AUS
Zakaria Dempster
2019
Israel Cycling Academy
NED
Dylan Groenewegen
2018
Team Lotto NL Jumbo
RUS
Luka Mezgec
2017
Orica Scott
NED
Dylan Groenewegen
2016
Team Lotto NL Jumbo
NED
Dylan Groenewegen
2015
Roompot Oranjepeloton
BEL
Yves Lampaert
2014
Topsport Vlaanderen
ITA
Elia Viviani
2013
Cannondale
NED
Theo Bos
2012
Rabobank
NED
Theo Bos
2011
Rabobank
NOR
Edvald Boasson Hagen
2010
SKY

Sponsoren

Comité van aanbeveling

Jeroen Wielaert

Het is de erelijst van een ware klassieker, om te beginnen met Joop Zoetemelk in 1985. Op de finish op de Veenendaalse Kerkewijk zijn vele groten hem gevolgd.

Lees meer

Joop Zoetemelk

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is voor mij een herinnering die mij dierbaar is omdat ik vier dagen later in Italië Wereldkampioen werd.

Lees meer

Hennie Kuiper

Veenendaal » Veenendaal had zich gelijk geprofileerd als een wedstrijd waar alle kampioenen graag kwamen rijden.

Lees meer