VEENENDAAL
VEENENDAAL

HISTORIE

Historie Veenendaal-Veenendaal

Van 1985 tot 2006 stond onze wedstrijd met start en finish in Veenendaal toepasselijk bekend als Veenendaal-Veenendaal.

Dutch Food Valley Classic

In 2007 werd de naam veranderd in Dutch Food Valley Classic met als doel om de gemeenten Wageningen, Ede, Veenendaal en Rhenen meer te betrekken en zo de Food Valley meer bekendheid te geven.

Arnhem-Veenendaal Classic

Vanaf 2014 was de start in de Gelderse hoofdstad Arnhem en de finish in Veenendaal. De naam werd hiertoe veranderd in Arnhem-Veenendaal Classic.

Veenendaal-Veenendaal

Sinds 2017 zijn start en finish weer in Veenendaal en heet de ronde traditiegetrouw weer Veenendaal-Veenendaal.

Amstel Gold Race

De wedstrijd werd lange tijd op de donderdag of vrijdag voorafgaand aan de Amstel Gold Race verreden. Het parcours voert over de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse Vallei.

UCI

Sinds 2005 maakt de wedstrijd deel uit van de continentale circuits van de UCI. De wedstrijd valt in de categorie 1.1. In 2022 en 2023 wist Dylan Groenewegen de koers op zijn naam te schrijven. Met vijf zeges is de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen recordwinnaar.

Vrouwenwedstrijd

In 2018 werd voor het eerst ook een vrouwenwedstrijd gehouden en gewonnen door Annemiek van Vleuten, maar verdween het jaar erna.

In 2022 waren we we weer terug. En voor het eerst verdeeld over 2 dagen stonden zowel de dames- als herenkoers weer op het programma.