Logo Veenendaal Veenendaal wit

In 2021 geen Veenendaal-Veenendaal

U bevindt zich nu op: Home » In 2021 geen Veenendaal-Veenendaal

19 juni 2021 | Nieuws, Persbericht

De organisatie van wielerronde Veenendaal-Veenendaal heeft besloten in 2021 niet meer van start te gaan. De wielerronde stond eerst gepland voor mei 2021, maar kon toen door coronamaatregelen niet doorgaan. Als alternatief kwam september in beeld om alsnog de koers te organiseren. Helaas werd door Union Cycliste Internationale (UCI) de datum niet vrijgegeven. In het gekozen weekend wordt namelijk ook het WK verreden.

In mei ging de wielerronde niet door, waarna de pijlen werden gezet op september: “Toen we in mei kozen om uit te stellen, zijn we direct aan de slag gegaan om alsnog van start te gaan in september . We hielden hierbij nauw contact met de gemeente Veenendaal, KNWU, partners  en andere betrokken partijen. Uiteraard waren we op de hoogte dat in die periode WK Wielrennen op de agenda stond, tegelijkertijd hoefde dit in onze ogen niet in de weg te zitten voor wat betreft deelnemende ploegen. Het parcours voor het WK is minder geschikt voor sprinters, die juist in onze koers weer erg goed uit de voeten kunnen. Mede om deze reden had zich ook al een mooi rennersveld aangemeld om van start te gaan in Veenendaal, zowel bij de dames als de heren. Helaas heeft de internationale wielerbond UCI de data in september niet vrijgegeven om te rijden en moesten we als bestuur een keuze maken om niet in de knoop te komen met de nog beschikbare voorbereidingstijd.”, vertelt André Homma, bestuursvoorzitter van Veenendaal-Veenendaal.

Meer dan een wedstrijd

De organisatie wil naast een mooie dames- en herenkoers ook leuke activiteiten om de koers heen organiseren, zoals wielerwedstrijden voor jeugd en activiteiten in Winkelstad Veenendaal. André Homma: “De wielerronde is meer dan een wedstrijd en moet een feest zijn voor heel Veenendaal. Een evenement met activiteiten voor jong en oud. We willen samen met lokale partners er een prachtig evenement van maken en dat kun je maar één keer goed doen. We geloven erin dat we er volgend jaar in mei alsnog een mooi feest van gaan maken.”

Rennersveld

De wielerronde gaat niet door, maar het werk is niet voor niks geweest. “De afgelopen maanden sloten tientallen lokale ondernemers aan bij onze plannen. Zij willen er samen met ons een succes van maken en dat zie je ook terug in het rennersveld. Voor september hadden vier Worldteamploegen bij de heren en zeven Worldteamploegen bij de dames toegezegd om naar Veenendaal te komen. Dit zouden fantastische koersen zijn geweest. Stiekem doet dat een beetje pijn in mijn wielerhart, maar we zijn op de goede weg en in mei 2022 maken we er een feest van!”, besluit een trotse André Homma.