08/05/21

13:21

Grote kans op mooie namen aan de start

Bron: Regiosport Veenendaal
Door Jeroen van der Veer

De 35ste editie van Veenendaal – Veenendaal krijgt enkele grote renners aan de start. Dat bevestigt voorzitter André Homma. Lotto-Soudal en Jumbo-Visma hebben toegezegd naar Veenendaal te komen en daarnaast is men achter de schermen druk bezig om nog meer interessante ploegen te verleiden. ,,De voorbereidingen zijn in volle gang, het is nu te hopen dat het evenement door kan gaan.”

De klassieker moet plaatsvinden op 24 en 25 september, al is er nog altijd geen groen licht vanuit de sportbond. ,,Dat is bij veel wielerevenementen zo”, aldus Homma, die daardoor niet in paniek raakt. ,,Mocht de corona-crisis het toelaten, dan wordt hier eind september gereden.”

,,We hebben met Lotto-Soudal en Jumbo-Visma al twee grote namen binnen en voormalig winnaar Dylan Groenewegen zal ook dit jaar weer door de Veenendaalse straten te bewonderen zijn. ,,Het WK is op hetzelfde moment, maar sprinters hebben daar niet veel te zoeken. Zij zullen dus, verwacht ik, naar Veenendaal komen. Dat is toch machtig mooi?”

Maar goed, corona… het is nou eenmaal iets waar iedereen rekening mee moet houden. Er bestaat nog altijd een kans dat het hele feest niet door kan/mag gaan. ,,We zijn erg enthousiast en hebben goede hoop, maar houden ook in ons achterhoofd dat het ook geannuleerd kan worden. Toch remt ons dat niet, we gaan door met de voorbereiding. Met de gemeente is goed contact en we blijven alles goed afwegen.”

Sponsoren

Comité van aanbeveling

Jeroen Wielaert

Het is de erelijst van een ware klassieker, om te beginnen met Joop Zoetemelk in 1985. Op de finish op de Veenendaalse Kerkewijk zijn vele groten hem gevolgd.

Lees meer

Joop Zoetemelk

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is voor mij een herinnering die mij dierbaar is omdat ik vier dagen later in Italië Wereldkampioen werd.

Lees meer

Hennie Kuiper

Veenendaal » Veenendaal had zich gelijk geprofileerd als een wedstrijd waar alle kampioenen graag kwamen rijden.

Lees meer