Grote kans op mooie namen aan de start

U bevindt zich nu op: Home » Grote kans op mooie namen aan de start

8 mei 2021 | In de media, Nieuws, Persbericht

Bron: Regiosport Veenendaal
Door Jeroen van der Veer

De 35ste editie van Veenendaal – Veenendaal krijgt enkele grote renners aan de start. Dat bevestigt voorzitter André Homma. Lotto-Soudal en Jumbo-Visma hebben toegezegd naar Veenendaal te komen en daarnaast is men achter de schermen druk bezig om nog meer interessante ploegen te verleiden. ,,De voorbereidingen zijn in volle gang, het is nu te hopen dat het evenement door kan gaan.”

De klassieker moet plaatsvinden op 24 en 25 september, al is er nog altijd geen groen licht vanuit de sportbond. ,,Dat is bij veel wielerevenementen zo”, aldus Homma, die daardoor niet in paniek raakt. ,,Mocht de corona-crisis het toelaten, dan wordt hier eind september gereden.”

,,We hebben met Lotto-Soudal en Jumbo-Visma al twee grote namen binnen en voormalig winnaar Dylan Groenewegen zal ook dit jaar weer door de Veenendaalse straten te bewonderen zijn. ,,Het WK is op hetzelfde moment, maar sprinters hebben daar niet veel te zoeken. Zij zullen dus, verwacht ik, naar Veenendaal komen. Dat is toch machtig mooi?”

Maar goed, corona… het is nou eenmaal iets waar iedereen rekening mee moet houden. Er bestaat nog altijd een kans dat het hele feest niet door kan/mag gaan. ,,We zijn erg enthousiast en hebben goede hoop, maar houden ook in ons achterhoofd dat het ook geannuleerd kan worden. Toch remt ons dat niet, we gaan door met de voorbereiding. Met de gemeente is goed contact en we blijven alles goed afwegen.”