04/06/18

17:00

Bobbie Traksel nieuwe koersdirecteur

Met ingang van dit jaar is Bobbie Traksel de nieuwe koersdirecteur van de Veenendaal Veenendaal Classic. Traksel, winnaar van de koers in 2002, zal zich voornamelijk bezighouden met het sporttechnische gedeelte zoals het samenstellen van het parcours en deelnemersveld. Traksel is verheugd over zijn nieuwe rol: ‘Veenendaal-Veenendaal was de eerste profwedstrijd die ik heb gewonnen, daarom heeft deze wedstrijd altijd een speciale plek in mijn hart. Om er nu als koersdirecteur bij betrokken te mogen zijn is erg mooi.’

Speciale koers
Bestuursvoorzitter Job van Schuppen is blij met de nieuwe koersdirecteur. Van Schuppen: ‘Bobbie is een jongen uit de omgeving, die goed is ingevoerd in de huidige wielerwereld en natuurlijk als oud-renner weet wat belangrijk is voor onze koers.’ Traksel vertelt: ‘De Veenendaal Veenendaal Classic is voor mij een thuiswedstrijd, toen ik jong was spijbelde ik van school om naar deze wedstrijd te gaan kijken en als jonge renner heb ik vele kilometers getraind over dit parcours. Daarnaast was het één van de weinige keren dat mijn vrienden en familie mij van dichtbij konden volgen.’

Parcours
Dit jaar wordt de wielerronde verreden op woensdag 22 augustus. Het parcours is grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar met start in finish in Veenendaal en wederom beklimmingen van de Posbank, Paardenveld en Grebbeberg. Wat een uitdaging heeft gevormd voor de organisatie was de finishlocatie. Door wegwerkzaamheden aan de Kerkewijk gedurende de zomermaanden is het niet mogelijk om traditiegetrouw hier te finishen. Als alternatief is de finishlijn daarom eenmalig verschoven naar de Duivenwal (richting de kruising met de Kerkewijk/Raadhuisstraat). Traksel verwacht vooral spektakel wanneer de renners het stuk over de dijk richting de brug naar Rhenen trotseren. Traksel: ‘Op dit stuk trainde ik veel en als er wind staat kunnen we daar oorlog verwachten. Hopelijk volgt er een ‘waaier alarm’!

Primeur
Dit jaar wordt de koers -voor de eerste keer in de historie- ook verreden door de dames. ‘Nederland staat als land momenteel op 1 in het dameswielrennen en is daarmee razend populair. Het is erg gaaf dat we dit jaar de dames mogen verwelkomen aan de start. Daarnaast ben ik van mening dat een grote wedstrijd altijd een dameskoers erbij moet hebben. De komende jaren willen we dan ook veel investeren in de dameskoers en het samenstellen van een mooi deelnemersveld. Met toevoeging van de dameskoers zijn we woensdag 22 augustus gegarandeerd van een hele dag wielerspektakel’, vertelt Traksel.

NED
Dylan Groenewegen
2018
Team Lotto NL Jumbo
RUS
Luka Mezgec
2017
Orica Scott
NED
Dylan Groenewegen
2016
Team Lotto NL Jumbo
NED
Dylan Groenewegen
2015
Roompot Oranjepeloton
BEL
Yves Lampaert
2014
Topsport Vlaanderen
ITA
Elia Viviani
2013
Cannondale
NED
Theo Bos
2012
Rabobank
NED
Theo Bos
2011
Rabobank
NOR
Edvald Boasson Hagen
2010
SKY
NED
Kenny van Hummel
2009
Skil-Shimano
GER
Robert Förster
2008
Gerolsteiner
GER
Steffen Radochla
2007
Team Wiesenhof
BEL
Tom Boonen
2006
Quick-Step–Innergetic
NED
Paul van Schalen
2005
AXA Cycling Team
ITA
Simone Cadamuro
2004
De Nardi-Pasta Montegrappa
NED
Leon van Bon
2003
Lotto - Domo
NED
Bobbie Traksel
2002
Rabobank
NED
Steven de Jongh
2001
Rabobank
NED
Steven de Jongh
2000
Rabobank
NED
Tristan Hoffman
1999
TVM
DEN
Frank Hoj
1998
Palmans-Ideal
NED
Jeroen Blijlevens
1997
TVM
UKR
Andrei Tchmile
1996
Lotto
GER
Olaf Ludwig
1995
Team Deutsche Telekom
RUS
Viatcheslav Ekimov
1994
WordPerfect
NED
Rob Mulders †
1993
WordPerfect
NED
Jacques Hanegraaf
1992
Panasonic
NED
Wiebren Veenstra
1991
Buckler
NED
Wiebren Veenstra
1990
Buckler
NED
Jean-Paul van Poppel
1989
Panasonic-Isostar
BEL
Ronny Vlassaks
1988
Superconfex-Yoko
BEL
Johan Capiot
1987
Roland-Van de Ven
NED
Joop Zoetemelk
1985
Kwantum-decosol

Sponsoren

Comité van aanbeveling

Jeroen Wielaert

Het is de erelijst van een ware klassieker, om te beginnen met Joop Zoetemelk in 1985. Op de finish op de Veenendaalse Kerkewijk zijn vele groten hem gevolgd.

Lees meer

Joop Zoetemelk

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is voor mij een herinnering die mij dierbaar is omdat ik vier dagen later in Italië Wereldkampioen werd.

Lees meer

Hennie Kuiper

Veenendaal » Veenendaal had zich gelijk geprofileerd als een wedstrijd waar alle kampioenen graag kwamen rijden.

Lees meer